Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Származási ország: Németország

.

Eredeti feladata: Vadászkutya a nyúl, a borz, a vaddisznó, a szarvas és a róka vadászatához föld fölött és föld alatt is. Rövid lábú vadászkutyák ábrázolása már az ókori domborműveken is megtalálható. Írásos emlékek a középkorból maradtak fent először.

.

Eredete: A fajtacsoport őse a rövid szőrű tacskó volt a hosszú szőrű és a szálkás szőrű változat más fajtákkal való keresztezések eredményeként alakult ki.

.

FCI száma: 148 FCI beosztása 4. fajtacsoport: Tacskók. A tacskónak 3 méret változata van, ezeket nem keresztezik egymással. Normál tacskó: mellkas mérete 35 cm feletti, súlya: 9kg-nál nem lehet nagyobb. Törpe tacskó: mellkas mérete 30-35 cm-ig. 2-cm a tűrés határ, súlya: 4-5 kg-ig. Kaninchen (miniatür) mellkas mérete 30 cm alatti, 2cm tűrés határ, súlya: mindössze 4-kg-ot nyom. Mérete: 26-37cm.

.

Alomszáma: 4-6 kölyök.

.

Várható élettartama: 14-17 év.

.

Színei: A tacskókat számos különböző színben tenyésztik.

.

Általános megjelenés: Alacsony, rövid lábú, hosszú testű ám kemény kötésű alkata durva izomzattal.

.

Vérmérséklete/Jelleme: A tacskó eleven, közismerten értelmes tanulékony és okos kutya. A terepen igen bátor szívós és kitartó, odahaza azonban szereti a megszokott kényelmet, nagyon vágyik a figyelemre, szemmel láthatóan kétségbe esik ha szigorúan beszélnek vele, rendkívül érzékeny "sértődős" kutya. Bár nem a legengedelmesebb fajta az akaratossága néha már komikus. Gyermek barát, imád velük hancúrozni igazi család bohóca, imád a középpontban lenni. Ragaszkodik gazdájához és nem szereti ha magára hagyják, bár hajlamos arra, hogy vadászösztöne hatására magányos felfedező utakra induljon. A tacskó energikus és mozgékony, de nem szilaj. Csak akkor ugat, ha ismeretlen zajokat hall, s amilyen bátor meg is kísérli megállítani a betolakodót. Kiváló a szimata. Hosszú háta miatt nem alkalmas kutyás sportokra és a lépcsőzést is kerülni kell vele.

.

Kiváló társak, családtagok tudnak lenni!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!